Wist je dat jenever en de productie ervan geografisch beschermd wordt door de Europese Unie? Dat Oost-Vlaanderen al zeker 200 jaar hét epicentrum van het Belgische jenevergebeuren is? En dat het percentage alcohol van dat kleine borreltje tussen de 30 en 50% ligt?
Jenever is één van die producten die niet Oost-Vlaamser kan zijn. Wil je meer leren over het stookproces en de geschiedenis van dit topproduct? Over degustatietechnieken en jenevercocktails? Dan ben je bij de jenevercursus van O’de Flander aan het juiste adres! Die organiseren we samen met Syntra en dat al voor de 19e keer.
Programma
18 maart 2024: geschiedenis van jenever (bij Stokerij Van Damme)
25 maart 2024: productie van jenever (bij Filliers Distillery)
15 april 2024: degustatietechnieken (bij Syntra)
22 april 2024: cocktails met jenever (bij La Martiniquaise Benelux)
29 april 2024: proef (bij Braeckman Distillery)
Praktisch
- De lessen gaan telkens door van 19u30 en duren tot 21u30.
- De cursus kan gevolgd worden door iedereen die geïnteresseerd is in jenever. Er worden wel maar 15 deelnemers aanvaard. Zo houden we de kwaliteit van onze cursus zo hoog mogelijk.
- Kostprijs: 150 euro incl. BTW per deelnemer, inclusief proef en certificaat.